Младежите и жените от ГЕРБ – Стара Загора дариха книги в Деня на народните будители

Младежите и жените от ГЕРБ – Стара Загора дариха книги в Деня на народните будители

Младежката организация на ГЕРБ в Стара Загора за пореден път обогати фонд на читалищна библиотека с инициативата си „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“. Към акцията за книгодаряване се включиха и членовете на Жени ГЕРБ.

По повод Деня на народните будители с над 100 заглавия беше допълнен фонда на изцяло обновеното читалище „Пробуда - 1927“ в село Остра могила.

„Тази наша инициатива вече се превърна в традиция. От три години насам не сме спирали да набираме книги, за да може да подпомагаме развитието на читалищата и библиотеките в малките населени места“ - каза Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора. „Важно е да пазим българщината, да има живот в тях“ - допълни той. Радостин Танев, заедно с колегите си общински съветници Динко Михайлов и Дарина Гайдарова, членове на МГЕРБ и Жени ГЕРБ от Стара Загора, бяха гости на откриването на модернизираното читалище. Лентата на реновираната сграда бе прерязана от народния представител от ГЕРБ д-р Кирил Добрев, секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов и кметския наместник на старозагорското село Васил Апостолов.

„Нашето читалище е било средище на българската култура и просвета, благодарение на своите деятели, поддържащи българския дух. За съжаление, в годините назад сградата на този храм на българщината за жителите на село Остра могила, беше занемарена“ - каза кметският наместник. „Най-големи благодарности трябва да изкажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Спокойно може да го определим като съвременен будител в България. Той дойде, видя, обеща и изпълни. Благодарение на него днес имаме изцяло обновено читалище. Благодарение на доброто управление, на подкрепата, която получаваме от общинското ръководство, виждаме резултатите не само в нашето село. Това се случва, когато се работи в интерес на гражданското общество и има добър диалог с властите на всички нива, имаме стабилност“ - подчерта още Апостолов.

“Бъдещите поколения са тези, които ще поддържат духа на нашите възрожденци, на нашите будители, за да може България да продължава да бъде достойна. Щастлив съм, че днес имам възможността да ви поздравя, както всички гости на празника, така и кметския наместник, който прави много за селото. Ние сме горди, че имаме кмет на общината като Живко Тодоров, който се грижи не само за град Стара Загора, но и за всичките 51 села“ - допълни и д-р Кирил Добрев.

www.infoz.bg (Информацията е предоставена от политическа партия ГЕРБ)