Над 100 малки шахматисти ще се състезават в Стара Загора

Четвъртият Международен детски турнир по класически шахмат ще се проведе в Стара Загора от 19 до 21 януари 2018 г. Заявки за участие са подали 110 малки състезатели от цялата страна. Сред тях са най-силните деца шахматисти.

shahmatТе са разделени в две основни възрастови групи - до 8 и до 14 години. Резултатите във втората от тях ще са валидни и за световната ранглиста по шахмат.

Стара Загора е представена от 12 деца от шахматен клуб „Траяна 2011“ и трима възпитаници на клуб „Тракийско конче“ при читалище „Г. Бакалов“. Сред надеждите на домакините в тази надпревара е и осемгодишната Фабиана Костадинова, републикански шампион по блиц за миналата година.

Двубоите ще се играят по швейцарската система, а сред участниците се очакват гости от Румъния и Македония. Освен медали, победителите ще получат по един смартфон и купа, а на класираните до трето място ще бъдат връчени медали.

Шахматната надпревара по класически шах за деца се организира за четвърта година от Община Стара Загора и шахматен клуб „Траяна 2011“.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24