Народно читалище Родина

Две благотворителни инициативи на Народно читалище „Родина”

Народно читалище „Родина – 1860” – Стара Загора е партньор на две благородни инициативи в края на 2018 г. Това са кампанията „Плюшено мече” и националната акция „Жълти стотинки”. Коледната кампания „Плюшено мече” се провежда от 11 години.

Тя подарява нови, индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа; деца в риск; деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Регионални отговорници кампанията има в 10 града в България, сред които е и Стара Загора. Управителите на социални институции изготвят списък с личните желания за подарък на децата и младежите. Те качват списъците в сайта plushenomeche.org, където може да изберете подарък, да го купите и надпишете картичка с пожелания. Когато е готов, може да го донесете или изпратите на Народно читалище „Родина – 1860”, етаж 2. Кампанията е в ход до 9 декември 2018 г.

Читалището се включва и в Националната благотворителна кампания „Жълти стотинки - деца помагат на деца”. Събраните монети от цяла България ще бъдат дадени за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Можете да се включите в тази благородна инициатива за доброто на децата до 5 декември 2018 г. Касичките за жълти стотинки ще откриете на етаж 2 в Народно читалище „Родина” на ул. „Свети княз Борис І” №94.

От ръководството на читалището казват, че вярват в доброто и благодарят на всички, които се включват в благотворителните кампании.

www.infoz.bg  www.infoz.bg