Деца дариха кувьози на Клиниката по неонатология в Стара Загора

Клиниката по неонатология в АГ комплекса на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора получи два съвременни кувьоза. Дарението е в рамките на благотворителната акция „Жълти стотинки” – деца помагат на деца.

Тя се провежда за единайста поредна година. На връчването на дарението присъстваха и част от малките старозагорци, които активно се включили в благотворителната инициатива. „Реших да направя кутии, в които да събираме в училище жълти стотинки и да помогнем за закупуване на кувьози за малките бебета. Всички наши съученици се включиха” – споделя Петя, която тази година ще бъде в четвърти клас в Пето основно училище в Стара Загора. „Пускахме почти всеки ден жълти стотинки в касичка, поставена в една книжарница, защото искаме да помогнем на децата да се върнат при своите майки и бащи” – добави Теодор, който е възпитаник на Девето основно училище.

„Кувьозите, които получихме са много необходимо и съм благодарен, че предварително ни попитаха от какво се нуждаем. Такива дарения са особено ценни” – каза доц. Д-р Христо Мумджиев, началник на Клиниката по неонатология.

Акцията „Жълти стотинки” – деца помагат на деца се координира от Сдружение „Съзидание 2012”. Монетите се събират целогодишно и с тях се подпомагат различни детски отделения в страната. „Включват се деца от цялата страна, подкрепят ни и пораснали деца, частни и държавни фирми. С всяка изминала година се събират все по-големи суми” – разказа Валентина Минчева, координатор на акция „Жълти стотинки” – деца помагат на деца.

Със събраните средства до края на годината ще бъде закупена още медицинска апаратура за детската хирургия и за Клиниката по неонатология в Стара Загора.

kuvyozi

Клиниката по неонатология в АГ комплекса на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора получи два съвременни кувьоза, като дарение след благотворителна акция „Жълти стотинки” – деца помагат на деца

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема