Университетската болница работи за подобряване на майчиното и детското здраве

УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” - Стара Загора изпълнява дейности по Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве (2014 - 2020) - слухов скрининг на новородените, здравно-консултативен център и биохимичен скрининг на бременни.

motherЗдравно-консултативен център за майчино и детско здраве, разкрит към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” - Стара Загора, предлага:

  • Информационни, логистични и координационни дейности за деца с увреждания и с хронични заболявания, родилки и бременни с патология на бременността в хода на тяхното болнично лечение и/или амбулаторно проследяване и лечение;
  • Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на деца с увреждания, хронични заболявания, бременни жени и родилки, хоспитализирани в болницата и превенция на изоставянето на деца;
  • Предоставяне на специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти за деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки и бременни с патология на бременността на място в здравно-консултативния център или в дома по искане на лекар от друго лечебно заведение. Консултациите се организират по предварително изготвен график и се осъществяват от лекари специалисти от лечебното заведение - изпълнител в зависимост от диагнозата и искането на насочващия лекар.

Домашни посещения могат да се предоставят на деца с увреждания и хронични заболявания и недоносени деца до 3 година, за които след оценка на състоянието е преценена от специалистите в лечебното заведение необходимост от провеждане на консултация в домашни условия.

Консултациите, домашните посещения и дейностите по психологическа подкрепа и социално консултиране и насочване не се заплащат от пациента.

Всеки лекар (ОПЛ или специалист) може да насочи дете или бременна към центъра, като за целта опише медицинския или медико-социалния проблем в Медицинско направление - бл. 119 (зелен талон). Необходимо е да бъдат описани проведените до момента лечебно-диагностични процедури и техния ефект, както и да се посочи какъв специалист е необходимо да консултира детето (бременната).

Към момента центърът се помещава на адрес: АГ комплекс, гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ № 117, партер За контакт: Люба Вълканова - координатор телефон: 0884 30 35 19 e-mail: zkc Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
Работа в Арсенал - офис Стара Загора

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема