Община Стара Загора разработва стратегия за превенция в здравеопазването

Община Стара Загора разработва стратегия за превенция в здравеопазването

Община Стара Загора изработва стратегия за превенция в здравеопазването. Особено важна е ранната, затова ще ангажираме специалисти, за да бъде програмата достъпна за всички. Това съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров. Община Стара Загора очаква да придобие собственост от държавата на сградата на досегашния АГ-комплекс.

Той е в процес на пребазиране в сградата на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. „Тъй като земята под болницата и пространството около нея е общинско, ние предлагаме държавата да ни прехвърли собствеността на сградата на АГ комплекса” – обясни кметът.

Предвижда се в нея да бъде преместена голяма част от общинската доболнична помощ. Старите и неугледни постройки, които в момента се помещават от ДКЦ, да бъдат премахнати, а на тяхно място да бъде изграден паркинг, който да обслужва новия здравен комплекс. „Плановете ни са през тази година да направим оценка на имотите, да сме готови с проектирането на новия здравен център, а през 2020 година да заложим средства в бюджета за изпълнението му. Водим разговори с управителите на общинските здравни заведения, с които изготвяме стратегия за апаратура и обзавеждане на кабинетите“ – каза още Живко Тодоров.

Стара Загора е общината, предоставяща най-много социални услуги. „Предвиждаме да разширим възрастовия обхват, както и да включим зъболечението“ - допълни Иванка Сотирова – зам.-кмет по хуманитарните дейности.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg