Ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора трябва да приключи до края на май

Централното площадно пространство в Стара Загора е завършено и обектът е предаден преди 10 дни. Ремонтът на пешеходната зона трябва да бъде завършен в рамките на 25 – 30 дни. С това се ангажира изпълнителят, съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров. Срокът на проекта не беше спазен. Изпълнителят ще бъде санкциониран за всеки просрочен ден.

Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

sgrada obshtina stara zagoraРемонтът се извършва консорциум „Красива Стара Загора“ ДЗЗД - Бургас с участници в обединението „Тийм инженеринг“ ЕООД - Бургас и „БИАД - С“ ЕООД – София. Проектът на стойност близо 7 млн. лева без ДДС и се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" .

Кметът съобщи още, че започва поетапно въвеждане на еднопосочно движение по улици, източно от бул. „Св. Патриарх Евтимий”. По този начин ще се осигурят повече паркоместа.

Предстои цялостна модернизация на Руския пазар, която ще се извърши с нисколихвен заем от Фонда на фондовете. В процес на одобрение е проектът за ремонт на Летния театър. Ще бъде обявена обществена поръчка за рехабилитация на зоопарка в града, който привлича много посетители, каза още кметът Живко Тодоров. През есента ще приключат ремонтите на музей "Литературна Стара Загора" и на концертната зала в сградата на бившия Синдикален дом. Предстои ремонт и на ул. „Св. Княз Борис", в участъка от бул. "Руски" до бул. "Св. Патриарх Евтимий".

15 млн. лева са вложени до момента в образователната инфраструктура в Стара Загора и повечето училища и детски градини са санирани. Приключва ремонтът на Средно училище "Железник", което е най-голямото на Балканския полуостров, и учениците ще влязат в него в началото на май, каза Иванка Сотирова - зам.-кмет на Стара Загора.

В момента ремонти се извършват в 9-о Основно училище, Средно училище "Иван Вазов" и Детска градина № 2. Предстоят да бъдат санирани още четири детски градини, Средно училище "Васил Левски", Средно училище "Христо Ботев", училищата в кв. "Самара" и кв. "К. Ганчев".

Проведен е конкурс за идеен проект за градоустройствена зона, която е на запад от кв. „Три чучура – юг“, съобщи главният архитект на Общината Виктория Грозева. Предложението включва обособяване на нов квартал, който по Общия устройствен план е предвиден за вторичен градски център. Положена е конкурсната основа за изготвяне на продължението на бул. „Славянски“ на запад, свързващо пътя към Старозагорските бани.

Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24