дарение - Университетската болница в Стара Загора

Университетската болница в Стара Загора получи апаратура, дарена от общинските съветници и депутати от ГЕРБ в града

Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора получи два токографа за нуждите на Клиниката по акушерство и гинекология. Средствата за апаратурата са осигурени от Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в града и от народни представители на партията, избрани от региона.

Значението на токографите е фундаментално, защото с тях се следят жизнените функции на детето преди раждане и неговото развитие в утробата на майката” – каза завеждащият Клиниката по акушерство и гинекология доц. д-р Николай Лазаров.

„Благодаря на моите колеги в Общинския съвет и на народните представители от ГЕРБ в нашия регион. С това показваме, че искаме да развиваме Стара Загора като град, където спокойно можем да отглеждаме нашите деца” – заяви Николай Диков, ръководител на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Стара Загора.

„Ще продължим да работим. Цялата болница е във фокуса на вниманието ни и бихме искали да направим колкото си може повече, защото това, което се случва тук, е важно не само за града и областта. Това е пример. Не само болницата, но и АГ комплексът са един от положителните примери в България” – каза Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание.

Новооткритият АГ комплекс на Университетска болница е модерно оборудван и в него на ден се раждат средно по 8 бебета.

Токографите са от изключителна важност, защото с тях се следят жизнените функции на детето преди раждането и неговото развитие в утробата на майката – уточни завеждащият Клиниката по акушерство и гинекология доц. д-р Николай Лазаров

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема