Започва събарянето на 54 незаконни ромски постройки в Стара Загора

На 15 април започва събарянето на 54 незаконни постройки в ромския квартал „Лозенец” в Стара Загора. Собствениците на шест от тях са предприели доброволно отстраняване. Всички са получили предизвестията си преди шест месеца и са били длъжни да ги премахнат в 30-дневен срок.

lozenetsПроцедурата е обжалвана пред ВАС, но е потвърдена от съда.

Със специално разлепени съобщения Община Стара Загора прикани обитателите им да освободят помещенията от имущество и домашни животни. Предупредени са EVN и В и К да прекъснат снабдяването с ток и вода преди принудителното премахване. Отстраняването на първите къщи ще започне в местността Карасиврия.

От началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега са съборени 172 незаконно построени ромски къщи в кварталите "Лозенец" и "Кольо Ганчев" в Стара Загора.

Репортаж от първия ден на събарянето на незаконно построени къщи в квартал „Лозенец” в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020