Турнир по дигитални образователни игри Пукльовците ще се проведе в Стара Загора

Турнир по дигитални образователни игри Пукльовците ще се проведе в Стара Загора

Организаторите на уникалния по рода си турнир Пукльовците канят всяко училище в Стара Загора и околностите да излъчи до два отбора и да участва напълно безплатно в забавното предизвикателство на 29 януари, от 14:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Отборите ще се състезават помежду си, като решават задачи по математика и работят в екип.

Забавата е гарантирана и всички отбори ще получат награди!

Пукльовците са дигитални образователни игри, които помагат на учениците да развиват умения за работа в екип и ги учат да им пука за другите, за природата, за света.

Критерии за участие:
  • Ученици от 4-ти клас
  • 6 ученици в отбор
  • до 2 отбора от всяко училище.

Повече информация за формата на турнира. Тук може да усетите великолепното настроение и щастието на децата по време на последния ни турнир. Местата са ограничени. Запишете отбора си!

Турнирът е отворен и за посетители. Всеки учител, родител и/или директор, който иска да се запознае с Пукльовците, е добре дошъл.

Проектът Пукльовците е финалист в телевизионния конкурс за социални предприемачи на Нова телевизия #Промяната и ще има нужда от Вашия глас от 14 януари до 3 февруари 2020 г., за да спечелят заслужена награда! Линк към страницата за гласуване.

Ето три важни причини, за да запазите своя глас за Пукльовците:

🔥 За да повишим обществената осъзнатост за това, че половината от българските деца нямат дори базови умения за работа в екип и това е проблем.
🔥 За да дадем възможност на нашите децата да учат неформално и да съпреживяват ученето чрез игра.
🔥 За да повишим ангажираността и мотивацията на нашите деца към учебния процес, а оттам да повишим и техния успех.

Ако тези причини не са Ви достатъчно - може да намерите още!

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

Най-четеното от последните дни