Държавна опера – Стара Загора представя Бохеми на Джакомо Пучини

Държавна опера – Стара Загора представя „Бохеми” на Джакомо Пучини

„Бохеми” на Джакомо Пучини ще бъде представена в Държавна опера – Стара Загора на 23 януари, от 19:00 часа. Спектакъла ще дирижира Нобуаки Нагата. Румънскит художник Каталин Йонеску-Арборе е автор на оригиналната сценография, решена в кинематографичен ракурс. Утвърденият български дизайнер Цветанка Петкова-Стойнова е автор на костюмите, съответстващи на епохата, в която се развива действието.

Режисьор на постановката е Огнян Драганов, който многократно е работил в България и в чужбина с този творчески екип. Огнян Драганов поставя за втори път „Бохеми“ в своята кариера. Зрителите ще станат свидетели на интересно сценографско и режисьорско решение, в което максимално се използва сценичната техника - въртяща сцена, движещи се и издигащи се платформи и др.

В ролята на Мими е дебютът на младата и много талантлива Елена Петрова, а Шан Хуанг е в ролята на Рудолфо. В останалите роли ще видите Иван Кабамитова, Теодор Петков, Пламен Кумпиков, Деси Стефанова, Александър Марулев и др. Участват още оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, деца от вокалната студия при Детско-юношеска студия за опера и балет при Държавна опера-Стара Загора.

elena petrova

Елена Петрова е родена през 1994 г. в Сливен. Завършва Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, но се насочва към оперното изкуство след дългогодишно музициране под палката на Маестро Методий Григоров в детски хор „Дружна песен“ и смесен хор „Добри Чинтулов“ - Сливен. Завършва Национална музикална академия „Проф.Панчо Владигеров“ в класа по класическо пеене на проф. Жасмина Костова.

През април 2016 г. печели Специалната награда в Академичен конкурс „Проф. Илия Йосифов“. През септември 2019 г. получава специалната награда на Маестра Веселина Кацарова от Майсторския и клас в Стара Загора – участие в главна роля в постановка на Старозагорската опера.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема