Улиците във всички квартали в Стара Загора се мият по график

След цялостно измиване на улиците на Стара Загора в началото на април, осъществено през малките часове на денонощието, в момента по график тези дейности се изпълняват във всички квартали на града. Това съобщи за www.infoz.bg Татяна Кузманова, организатор "Производство" във фирма "Зауба".

Дружеството се грижи за сметосъбирането и сметоизвозването в общината.

Кварталите "Голям и малък Железник" вече са измити. На 4 август се мие кв. "Три чучура - север". Градът, като цяло, се мие през нощта - от 22 до 5:30 - 6:00 сутринта, а кварталите - през деня - от 4:00 до 13:00 часа. Всички райони на Стара Загора ще бъдат измити до края на август" - съобщи Татяна Кузманова, организатор "Производство" във фирма "Зауба".

В миенето участват 3 водоноски, които на ден покриват улична площ от 50 дка. Два специализирани автомобила оросяват платна с площ от близо 1500 дка. Целта е да се намали запрашаването, в резултат на автомобилния трафик и на текущите ремонтно-строителни дейности.

На 7 август 2015 г. водоноските на фирма "Зауба" ще измият улиците в района под УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и ще продължат надолу до бул. "Славянски". През следващите дни до края на август ще се мият улиците в кв. "Казански" - изток, кв. "Самара" 1 , и 3 и кв. "Зора".

Оросяването на улиците се извършва ежедневно.

Графикът е обвързан с метеорологичната обстановка и може да претърпи промени.

miene ulici stara zagora

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg