Въвежда се видеонаблюдение на детски площадки и спортни съоръжения в Стара Загора

Започна монтирането на камерите за видеонаблюдение на част от детски и спортни площадки в различни райони на Стара Загора. Целта е да се прекрати унищожаването на съоръженията, за чието възстановяване в последните години Община Стара Загора е отделила стотици хиляди левове, съобщи Атанас Пашов, началник отдел „Административно и информационно обслужване“.

videonabljudenie

Устройства са поставени в парк „Александър Стамболийски“ (Алана), парк „Игнатий Старозагорски“, парк „Зеления клин“, Античния форум „Августа Траяна“, детските площадки в старозагорския квартал „Три чучура- север“ в близост до блокове № 80 и № 67, както и на детската и спортна площадка до блок № 77. Охранителни камери са монтирани и на детската площадка на ул. „Майор Таньо Кавалджиев“ № 170, на ул. „Света Троица“ № 61, на бул. “Никола Петков“ № 45 и в кв. „Железник“ на ул.“ Иван Пашинов“ № 22. През изминалите дни в обхвата на видеонаблюдението е включена и детската площадка, намираща се на бул. „Хан Тервел“ № 33.

Повече от 300 камери вече са монтирани на ключови точки в града, като техният брой ще се увеличи. Благодарение на поставени камери в града, МВР е установила извършителите на няколко престъпления, допълни още той.

www.infoz.bg  www.infoz.bg