Община Стара Загора изгражда система за видео наблюдение

Система за видео наблюдение на възлови кръстовища, центъра, и входовете на града ще бъде изградена през 2017 г., съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Видео наблюдението ще бъде надграждано с нова техника.

zhivko todorov stara zagoraТо ще обхваща все повече райони, улици и обекти в следващите две години. Проектът е със срок за изпълнение от 19 месеца, но и след това ще може да се разширява. Ще има възможност в системата да бъдат включени и училища и това ще даде по-голяма сигурност отколкото сега съществуващите автономни системи, уточни кметът.

Финансирането на системата за видео наблюдение на Стара Загора се извършва със средства от оперативна програма „Региони в растеж“.

Кметът Живко Тодоров даде информацията при съвместна пресконференция с ръководителя на Областна дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Николай Кирков.

Кметът и директорът на Областна дирекция на МВР в Стара Загора дадоха съвместна пресконференция във връзка с общата инициатива да бъдат приведени в известност полицейските служители за всички граждани на общината. За целта е издадена информационна листовка, която представя всеки районен инспектор със снимка, телефон и схема на района или селото, които обслужва. Листовките ще бъдат разпространени в районните управления на полицията, по административните бюра и селата в общината. „Опазването на обществения ред е наш съвместен ангажимент и ние работим винаги  в партньорство, за да има по-добри резултати за гражданите“, коментира кметът.

Живко Тодоров съобщи, че има напредък в борбата с неправилното паркиране – постигнати са добри резултати от действията на мобилните групи от инспектори. Според него, благодарение на акциите на ОД МВР, се работи усилено по наказване на водачи, които шофират под въздействие на алкохол или други опасни субстанции. Контролират се и посетителите на нощните заведения, каза още кметът. Той благодари на представителите на Първо и Второ управление на полицията в Стара Загора, които присъстваха на пресконференцията, както и на техния началник, за съдействието за решаване на проблема с предлагане на нерегламентирани от закона услуги, от жени в станционната градина.

Намаляват убитите при пътно-транспортни произшествия, съобщи директорът на полицията в Стара Загора. „Убитите на пътя към днешна дата, в сравнение с миналата година, са с 4-ма по-малко. Нашите акции показват, че както водачите, така и пешеходците грубо нарушават правилата за движение и биват сакционирани“, допълни той. По време на празниците полицейските служители ще работят със заострено внимание и ще следят за опазване на обществения ред, увери старши комисар Кирков.

От началото на годината са издадени 6562 фиша с глоби за неправилно паркиране. 62% от нарушителите са били с регистрация извън община Стара Загора, съобщи Валери Иванов, началник на общинския отдел „Опазване на обществения ред“. До края на м. Ноември има събираемост от 48 на сто от всички фишове, влязли в системата на „Местни данъци и такси“, уточни той.

информационна листовка

информационна листовка

 

 

www.infoz.bg