Изявени майстори-занаятчии ще гостуват в Стара Загора

Изявени майстори занаятчии гостуват в Стара Загора (видео)

22 дипломирани майстори занаятчии от България и чужбина ще изненадат жителите и гостите на Стара Загора по повод празника на града - 5 октомври. Те лично ще представят своите авторски произведения, създадени чрез различни уникални техники. Улицата на занаятите ще бъде разположена пред Музея на религиите от 2 до 5 октомври 2015 г.

Диана ЦинцарскаОрганизатор е Община Стара Загора, а координатор е известният майстор занаятчия Диана Цинцарска. Тя се занимава с вълнопластика и от естествения продукт може да сътвори всичко - фигури на животни, цветя, кукли...

Посетителите на Улицата на занаятите ще видят непознат декупаж на икони, изработени в Черногорската школа, както и предмети от руско топено стъкло - дело на украински майстор.

Сред участниците ще бъде и шивашка фирма, специализирана в изработването на народни носии. Силно присъствие ще има на майстори-кожари, съобщи за www.infoz.bg Диана Цинцарска.

На Улицата на занаятите в Стара Загора ще бъде изявен майстор от Русе, който е създал нова технология на работа с кратунки. Чрез нея изработва различни предмети - от сувенирни купи - до детски играчки. Ще има щандове и с уникални бижута.

"Улицата на занаятите, която предстои да бъде открита в Стара Загора, се отличава с това, че всички участници са лицензирани и дипломирани майстори-занаятчии. Те ще представят висококачествени продукти на цени на производителя" - каза още Диана Цинцарска.

Вълнен свят

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg