Нов образователен център „Класна стая за креативнии дигитални създатели“ е открит в старозагорско училище

Нов образователен център „Класна стая за креативнии дигитални създатели“ е открит в старозагорско училище

Нов образователен център, създаден по проект „Класна стая за креативнии дигитални създатели“, беше открит в XIII основно учелище „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора. В него са обособени пет зони, които ще дадат възможност на учениците да творят и да се обучават с използване на най-нови интерактивни технологии. Те са оборудвани със съвременното обзавеждане по специално създаден интериорен проект.

stem stara zagora sotirova

„Учениците вече ще могат да участват в конкретни дейности като роботика, състезателна математика, анимация, 3D принтиране, клубове по физика, мейкърспейс активности и др.“, сподели директорът на учебното заведение Иво Радков. По проекта са закупени 3D цветен принтер Da Vinci и LEGO-роботи.

„В последните години имам удоволствието да се възхищавам на прогресивното развитие на училището. Вие работите усърдно и организирахте множество базари и инициативи в подкрепа на по-доброто училище“, каза по време на откриването на новия център зам.-кметът Иванка Сотирова.

STEM образованието е насочено към изучаване на природни науки, математика и технологии, повишаване на образователните резултати, придобиване на компетентности, трайни, цялостни знания, ключови умения и нагласи, ориентирани към практиката, развитието и кариерното ориентиране на учениците и насочването им към технологични професии.

Реализира се концепция за иновативна образователна среда за обучение. STEM центърът ще осигури подходяща творческа среда с фокус върху природните и инженерните науки, математиката и технологиите за всички планирани обучителни дейности. Обособените пространства ще подпомогнат социалното общуване, ще изиграят важна роля за бъдещата реализация на учениците и ще са ключов момент в обучението на деца със специални образователни потребности.

stem stara zagora 03

stem stara zagora 04

stem stara zagora 02

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber