В Старозагорските бани ще се проведе традиционният Еньовденски събор

25 юни ще донесе на Старозагорските минерални бани аромат на билки и слънчеви лъчи. Там отново си дават среща любителите на традициите за поредния Еньовденски събор. Организатори са кметството на курортното селище и местното НЧ „Христо Ботев – 1952“, което тази година отбелязва 70 години. В ранни зори с посрещането на изгрева ще бъдат набрани свежи цветя и лековити, според поверието за този ден, билки, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Изплетен от сръчни ръце ще бъде и традиционният цветен венец, под който в края на събора ще се извие празничното хоро.

Гостите на колоритното тържество ще имат възможност да се насладят на фолклорна програма, изложби, както и да опитат дъхав чай от 77 билки и половина.

Официалното откриване на празника е предвидено за 11:00 часа. Участие ще вземат самодейци от селата Сулица, Ново село, Борилово, Сладък кладенец, Казанка, Остра могила, Лозен, Елхово, Маджерито, Сърневец и старозагорският квартал „Железник“. Озвучаването е поверено на гласовитата старозагорка Ганка Добрева. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора, както и ДГ №16 „Горски кът“.

Eniovdenski sybor

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Работа в Арсенал - офис Стара Загора

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber