цветовите тенденции за 2016 benjamin moore

Какви са цветовите тенденции за 2016 г.

Компанията Benjamin Moore разкри цветовите тенденции за 2016 г. и кореспондираща палитра от 23 цвята, които илюстрират как бялото влияе върху цветния спектър. Benjamin Moore обяви за цвят на 2016 - Simply White OC-117. Компанията предлага най-предпочитаната марка бои и покрития в Северна Америка.

 

„Белият цвят е трансцендентен, динамичен и поляризиращ. Той или се приема за даденост, или обсебва“ - казва Елън О’Нийл, творчески директор на Benjamin Moore. „Бялото не е просто тенденция в дизайна, то е съществена част от дизайна. Популярността на бялото, необходимостта от бялото и мистиката на бялото са определящи в нашата индустрия. Пет от топ листата на десетте от най-продавани цветове на Benjamin Moore се заемат от вариации на бялото. Беше неизбежно, в крайна сметка, да не определим бялото за Цвят на годината“.

Дизайнерското студио на Benjamin Moore направи своите прогнози за цветовите тенденции на годината в следствие на едногодишно проучване, посещавайки важни събития и изложби на индустрията по целия свят, и разговори с имена в архитектурата, модата, текстила, обзавеждането и изкуствата. Бялото излиза извън стила и се вижда както в традиционните, така и в преходните и модерни интериори. Цветът също олицетворява атрактивния външен вид на дома, от колониалния до съвременния стил и на практика всички стилове между тях.

Дизайнерското Студио се спря на Simply White OC-117 след внимателен преглед на повече от 250 бели селекции на компанията. Според тях този цвят е най-неутрален, уравновесен и постоянен сред разнообразието от светли цветове, използавни днес в дизанерските среди. Палитрата на Color Trends 2016 e от 22 цвята.

Цветът на годината и цветовите тенденции на Benjamin Moore за 2016 г. могат да бъдат постигнати само с боите на Benjamin Moore. Предлага интериорни и екстериорни бои за всеки проект. Всичките 3500 цвята на Benjamin Moore са налични като pint samples при разпространителите на марката в региона, заедно с палитрени каталози Color Trends 2016. Продуктите на Benjamin Moore могат да бъдат намерени в над 5000 магазина на търговски представители в САЩ , Канада, Европа и други държави.

cvyat tendencii 2016 02

За Benjamin Moore
Основана през 1883 г., Benjamin Moore е най-предпочитаната марка за бои, цветове и покрития на Северна Америка. Като водещ производител на висококачествени покрития за жилищни и търговски помещения, Benjamin Moore поддържа категоричен ангажимент по отношение на иновативните и екологични производствени практики. Портфолиото обхваща водещи линии бои като Aura®, Regal® Select, ben®, както най-екологичната премиум боя на пазара днес - Natura®. Марката Benjamin Moore  е прочута с нейното обширно цветово портфолио, предлагащо на потребителите и дизайнерите над 3500 цвята. Боите на Benjamin Moore могат да бъдат намерени в над 5 000 магазина на търговски представители. От повече от 10 години марката присъства и на българския пазар в представителните магазини на Benjamin Moore Bulgaria.

Palette Poster 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема