Metallica - Atlas, Rise!

Американската метъл група "Металика" пусна днес нова песен. Това е трети сингъл от предстоящия 10-и студиен албум на групата, който ще излезе на 18 ноември 2016 г. Видеоклип на песента Atlas, Rise! се появи в канала на групата в ютюб и на официалния сайт на "Металика".

Видеото показва студиото на музикантите и творческия процес при изпълнението и звукозаписа.

Предстоящият двоен албум на групата се казва Hardwired... to Self-Destruct. Две от 12-те песни в него бяха пуснати през последните два месеца, като през септември излезе песента Moth Into Flame. Албумът ще бъде издаден на винилови плочи, дискове и в дигитален вариант.

metallica

Хеви-метъл групата "Металика" е създадена в Лос Анджелис, Калифорния през 1981 година от 17-годишния датски тенисист Ларс Улрих, който се преместил със семейството си от Копенхаген в Калифорния и е имал хоби да свири на барабани. Групата издава първия си студиен албум Kill’Em All през 1983 г. - спийд-метъл албум без никакви компромиси.

Звукът на Metallica става по-сложен след 1990 година и музикантите добавят няколко балади към музиката си. Събират се с Боб Рок, за да създадат заедно един от най-продаваните хеви-метъл албуми за всички времена. Албумът, който носи името на бандата и включва емблематични песни като “Enter Sandman”, е познат и като „Черният албум“ и е издаден през 1991 г.

Metallica: Moth Into Flame

Metallica: Dream No More

Infographic: Heavy Metal and Hard Rock Albums That Went Certified Diamond Status | Statista

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber