Harvey

Ураганът Харви застрашава южните щати на САЩ

Тропическата буря Харви прерасна в ураган и заплашва да засегне американската петролна промишленост в Мексиканския залив. Метеоролозите заявиха, че Харви ще бъде най-силният ураган, който ще връхлети континенталната част на САЩ от 12 години.

При достигането си до сушата той ще бъде от категория 3. Според прогнозите скоростта на вятъра може да достигне от 178 до 208 км/час, когато ураганът достигне крайбрежието на щата Тексас в началото на уикенда, съобщи Националният център по ураганите на САЩ.

Ураганът може да причини тежки наводнения, а валежите е възможно да достигнат количество от 76 см.
Губернаторът на Тексас Грег Абът издаде обявление за бедствие в 30 окръга. Населени места на пътя на урагана започнаха евакуация, а енергийни фирми затвориха рафинерии и крайбрежни петролни и газови платформи.

Компанията "Коноко Филипс" заяви, че временно спира сондажите в находището "Игъл Форд" и работата на 5 платформи заради наближаващия ураган. Тя евакуира целия си несъществен персонал от района на находището и от крайбрежните си платформи в американската част на Мексиканския залив. Засега производството на петрол от двата района не е засегнато.

harvey 3

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber