Международен турнир „Руси Русев“ събира в Стара Загора 280 плувци

На 22 и 23 октомври, в Стара Загора ще се проведе 11-ото издание на Международен турнир „Руси Русев“. Събитието се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора и Българската федерация по плувни спортове и е в памет на Руси Русев – треньор по плуване и една от значимите старозагорски спортни личности. В плувния басейн в Стара Загора умения ще покажат близо 280 състезатели.

В съботния ден стартът ще бъде даден от 9 часа, а от 16:20 часа ще започне официалната церемония за откриване на турнира. И тази година, специален гост ще бъде обичаната и талантлива актриса Койна Русева, дъщеря на покойния Руси Русев, както и единствената българска олимпийска шампионка по плуване Таня Богомилова.

Заявили участие са 26 клуба от София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Сандански, велико Търново, Пазарджик, Сливен, Севлиево, Казанлък и Стара Загора. Състезанието ще протече в различни дисциплини в 4 възрастови групи. Най-добрите плувци ще бъдат отличени с предметни и парични награди.

sport

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема