Стара Загора ще бъде представена на „Ваканция и спа Експо“

Община Стара Загора ще участва за 12-а поредна година в Международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“. От 11 до 13 февруари 2016 г. в Интер Експо център – София, ще бъдат представени възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага.

Посетителите ще научат къде се намира най-добре запазеното жилище в Европа от периода на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.) и какъв е бил животът на хората преди 8000 години; защо Августа Траяна, основана през II в. е наричана „Преблестящият град на траянците…“, и как форумът на античния град отново е сцена на спектакли и събития.

Спа експоС фотоизложба ще бъдат показани най-интересните места за посещение в Стара Загора.

Информация и материали за обекти от културно-историческото наследство, музеи, културни и спортни събития, възможности за балнео и спа туризъм на Старозагорските минерални бани, активен отдих сред природата на Сърнена гора, настанителна и конферентна база, атракции, развлечения, места за хранене ще бъдат предоставени на всички, които биха искали да включат Стара Загора в своите туристически маршрути.

На информационния щанд на Стара Загора ще могат да се видят филми, представящи хилядолетното наследство и неповторимата атмосфера на града на липите. В оформения кът „Антична мода“ ще има възможност за снимки с облекла от Античността. Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще представи новия демонстрационен комплекс „Аул Бага-Тур“, разположен на територията на парк Аязмото. Със специална програма ще бъде представен Кукления театър, а Оперният театър ще запознае посетителите с постановките си за 2016 г.

"Ваканция и спа Експо" е важен международен форум в областта на туризма в България. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема