Стара Загора ще бъде представена на „Ваканция и спа Експо“

Община Стара Загора ще участва за 12-а поредна година в Международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“. От 11 до 13 февруари 2016 г. в Интер Експо център – София, ще бъдат представени възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага.

Посетителите ще научат къде се намира най-добре запазеното жилище в Европа от периода на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.) и какъв е бил животът на хората преди 8000 години; защо Августа Траяна, основана през II в. е наричана „Преблестящият град на траянците…“, и как форумът на античния град отново е сцена на спектакли и събития.

Спа експоС фотоизложба ще бъдат показани най-интересните места за посещение в Стара Загора.

Информация и материали за обекти от културно-историческото наследство, музеи, културни и спортни събития, възможности за балнео и спа туризъм на Старозагорските минерални бани, активен отдих сред природата на Сърнена гора, настанителна и конферентна база, атракции, развлечения, места за хранене ще бъдат предоставени на всички, които биха искали да включат Стара Загора в своите туристически маршрути.

На информационния щанд на Стара Загора ще могат да се видят филми, представящи хилядолетното наследство и неповторимата атмосфера на града на липите. В оформения кът „Антична мода“ ще има възможност за снимки с облекла от Античността. Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще представи новия демонстрационен комплекс „Аул Бага-Тур“, разположен на територията на парк Аязмото. Със специална програма ще бъде представен Кукления театър, а Оперният театър ще запознае посетителите с постановките си за 2016 г.

"Ваканция и спа Експо" е важен международен форум в областта на туризма в България. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни