Туристическите обиколки в Стара Загора с аудио гид

Туристическите обиколки в Стара Загора с аудио гид

Модерна аудио гид система ще бъде закупена по инициатива на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара Загора. Устройствата, познати от музеите по света, ще могат да се използват за туристически обиколки вече и в Стара Загора. Това ще даде възможност за запознаването едновременно на голям брой туристи с богатото културно и историческо наследство на града.

„Към момента Регионален исторически музей - Стара Загора разполага с малка система, която осъществява безжична връзка от модератор - екскурзовод и група от посетители по време на туристически обиколки и тя трябва да бъде надградена“, сподели ресорният заместник-кмет Милена Желева. Тя допълни още, че това ще спомогне за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на Стара Загора. Същевременно предвид настоящата обстановка и изискванията за спазване на социална дистанция, ползването на аудио гид устройства ще даде възможност на туристите да бъдат на необходимото отстояние между себе си и лектора по време на беседите.

Средствата, които ще бъдат необходими за закупуването на 60 приемника, 3 предавателя и зарядни станции, са около 4000 лева. Една част от сумата е осигурена от платените от участниците такси в проведения през миналата седмица опознавателен тур за туроператори „Стара Загора - Център на Вселената“, организиран от Община Стара Загора, местните туроператори и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Друга част ще бъде поета от местната администрация и Регионалния исторически музей.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема