Община Стара Загора с награда за осигуряване на достъпна архитектурна среда

Община Стара Загора с награда за осигуряване на достъпна архитектурна среда

Плакет за цялостен принос в осигуряването на достъпна архитектурна среда получи днес Община Стара Загора. Призът е в резултат на обследване на различни обекти от Комисията за защита от дискриминация в безсрочната кампания „Достъпна България“. Наградата получиха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, информираха от пресцентъра на Общината.

Ана Джумалиева, председател на Комисията, връчи сертификати за изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на образователни и културни институти в Стара Загора: Регионален исторически музей, Музей на религиите, Музей „Градски бит“, Музей „Неолитни жилища“ и Държавна опера Стара Загора. Бяха отличени още Девето основно училище „Веселин Ханчев“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, 11-о Основно училище „Николай Лилиев“, Природо-математическата гимназия „Гео Милев“ и Средно училище „Иван Вазов“. Всички техни представители заявиха, че успехът им е дело на съвместната работа с Община Стара Загора.

Общинската спортна зала „Иван Вазов“ и общинският Културен център „Стара Загора“ също получиха сертификати. Всички получават и специални стикери за отличени обекти от Комисията.

„При нас всичко се прави с взаимност. Припомням, че Стара Загора е градът с най-много социални услуги в страната, чрез които не се дискриминират хората в неравностойно положение“ - каза заместник-кметът Иванка Сотирова.

На срещата беше представен и проект „Национална стратегия за противодействие на дискриминацията – дискриминация на пазара на труда“, разработен съвместно с Министерството на труда и социалната политика, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целите на проекта са вързани с осигуряване на равни права, равни възможности и недискриминация на всички български граждани за пълноправно участие в пазара на труда. Ще бъде създаден и Национален междуинституционален механизъм за противодействие на дискриминацията на пазара на труда.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема