Присъствените занятия в училищата в област Стара Загора се преустановяват за 14 дни

Присъствените занятия в училищата на територията на област Стара Загора за всички класове се преустановяват за период от 14 дни, считано от 21 октомври и ще се провеждат дистанционно. Решението беше единодушно прието от участниците в онлайн заседанието на Областния медицински съвет, председателствано от областния управител Иван Чолаков.

В него участваха д-р Станимир Станков, директор на РЗИ – Стара Загора, д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“, управители и представители на болниците в областта, на общините, Тракийски университет и ресорни институции, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Иван Чолаков запозна присъстващите с повода за заседанието – обсъждането на заповедта на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров от 19 октомври, от която произтича необходимостта да се вземе решение как в условията на разрастващата се ковид вълна да се процедира с учебните заведения на ниво община.

Д-р Станков представи данни за ситуацията с ковид. На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Стара Загора – 884,6. В Казанлък е 532,1, в Мъглиж – 481,8, в Николаево – 330, в Гурково – 589, в Павел баня – 233,8, в Опан – 845.,1, в Раднево – 857,2, в Гълъбово – 533,4, в Чирпан – 581,1, в Братя Даскалови – 392,6.

Епидемичната обстановка ще бъде постоянно проследявана и след изтичането на този 14-дневен срок ще се вземе решение в каква посока да се продължи.

Протоколът с решението от заседанието беше изпратен на министъра на образованието, който трябва да издаде заповедта за преминаване към електронно обучение на всички ученици от Старозагорска област, съобщиха от Областната администрация на Стара Загора.

girl

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема