д-р Станимир Станков

▶ 4 са потвърдените случаи на COVID-19 в област Стара Загора за последните 24 часа

От обявените на 13 юни 22 случая на новозаразени с COVID-19 в област Стара Загора, четири са от последното денонощие, останалите 18 са работници в „Градус“ – Стара Загора, които са диагностицирани с PCR тест през предходните дни. Причината за разминаването с данните съобщени в национален мащаб коментира директорът на Регионална здравна инспекция - Стара Загора д-р Станимир Станков.

Д-р Станимир Станков обясни, че има натрупване на броя на положителни проби за две денонощия. Единният информационен портал е отворен за въвеждане на данни до 22:00 часа, а лабораториите понякога работят с проби и след този час.

Четирите нови потвърдени случаи през последното денонощие на територията на област Стара Загора не са на работещи в двете производствени предприятия, в които са установени огнища на коронавирус.

Към момента в „Градус“ има 27 заразени, които са жители на област Стара Загора. Четирима от тях са настанени в Клиниката по инфекциозни болести на Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович“, 55-годишна жена е интубирана. В текстилното предприятие „Наталия“ са установени до момента 7 случая на COVID-19, четирима души са в Клиниката по инфекциозни болести.

Към момента двете дружества не работят. Извършва се периодична и крайна дезинфекция. След възстановяването на производствената дейност ще бъдат допускани работници с отрицателен резултат от PCR тест. Прецизирани са входовете и изходите, през които да преминават работещите, за да се избегне струпване на групи от хора.

Ръст на случаите с COVID-19 в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема