Кметът на Стара Загора поздрави баскетболистките на „Берое“

Кметът на Стара Загора поздрави баскетболистките на „Берое“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров прие с вълнение и благодарности момичетата от Баскетболен клуб „Берое“ и техните треньори, след спечелената първа в историята на клуба Купа на България. Старозагорският отбор завоюва заслужено ценния трофей след като надигра тима на „Монтана 2003“ с 60:45. Заслужено баскетболният отбор завоюва Купата.

Това не е първият им успех, те спечелиха и Адриатическата лига – нещо, което също е уникално за Стара Загора. Поздравявам ги, както и спонсора на отбора Иван Ангелов, който направи всичко това възможно и възроди женския баскетбол в града ни – каза Живко Тодоров.

„Благодаря на момичетата, на Иван Ангелов, на всички! Благодаря и на Общината, в лицето на кмета, че предоставя перфектни условия за баскетбол в града, много спортен град. Знам, че се строи нова многофункционална зала, което е чудесно“ – заяви старши треньорът Татяна Гатева.

„Надявам се това да не е последна купа за града и силно вярвам, че децата, които идват от школата, че ще помогнат да успехите да продължат за женския баскетбол. А и ние все още имаме недовършена работа, краят на сезона наближава“ – сподели капитанът на отбора Виолина Кочева.

Живко Тодоров връчи почетни плакети и грамоти на треньора, на спонсора на баскетболния клуб и на президента Валентин Тотев. Почетни грамоти и цветя получи всяка една от състезателките на успешния старозагорски отбор.

IMG 0134

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg