Кметът Живко Тодоров връчи сребърните медали на баскетболистите на Берое

Кметът Живко Тодоров връчи сребърните медали на баскетболистите на "Берое"

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи медалите на баскетболистите на "Берое", които взеха среброто в първенството на Националната баскетболна лига. Те загубиха със 76:83 четвъртия си мач от серията с "Лукойл Академик".

Беройци отстъпиха в серията с 1-3 победи и така "Лукойл" за трета поредна година спечели титлата.

В годината, в която Стара Загора е „Европейски град на спорта 2107“, "Берое" изпраща най-добрия сезон в своята история. Освен двата спечелени трофея – Купата на България и Балканската лига, зелено-белите спечелиха сребърните медали в първенството, както и сърцата на почитателите на оранжевата топка в Града на липите.

Момчетата на Любо Минчев подариха невероятен спектакъл на присъстващите в общинската спортна зала „Стара Загора". Сред аплодиращите по трибуните бяха още зам.-кметът Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и много общински съветници. Публиката горещо подкрепяше своите любимци и също се раздаде докрай, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В препълнената зала двата тима изиграха поредния страхотен двубой помежду си. Беройци започнаха отлично срещата, повеждайки с 8:0. Постепенно обаче гостите от Правец успяха да изравнят играта и да вземат водачеството в резултата в края на първата четвърт – 18:22. Сериозната разлика за „студентите” дойде във втората четвърт, когато шампионите се възползваха от спада в играта на домакините и дръпнаха с 16 точки до 32:48. След почивката преднината на "Лукойл" достигна над 20 точки, но въпреки това играчите на Любомир Минчев не се предадоха нито за момент и до края опитаха всичко, за да изравнят. На моменти разликата бе съкратена само до 6 точки, но до обрат така и не се стигна.

basketbol

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми: