Живко Тодоров, кандидат за кмет от ГЕРБ

Живко Тодоров, кандидат за кмет от ГЕРБ: Виждам Стара Загора, отдадена на образованието, за да имат младите хора перспектива

Създадохме Академия за компютърни и природо-математически науки за даровити деца. Тя ще се превърне в училище, в което ще работят водещи преподаватели. Идеята ни е то да бъде разположено в сградата на бившето Първо основно училище, която ще бъде реновирана, ще разполага и с общежитие.

Това съобщи кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров. Той добави, че това е едно от условията, които Общината създава за подготовка на специалисти, които да работят и да се живеят в града. Предстои да отвори врати Центърът за даровити деца „Проф. Петър Жеков”, който ще даде възможност на таланти в областта на културата и изкуството да се развиват. Сградата, в която той се намира, е дарена от почетния гражданин на Стара Загора Мария Жекова и е изцяло обновена от Общината.

„В Стара Загора активно е въведено дуалното обучение. Професионалните гимназии и бизнесът ще засилят още повече взаимодействието в тази посока. Водим разговори с ръководството на Тракийския университет за разкриване на нови специалности, свързани с информационните технологии, за да отговорим на нуждите на бизнеса и да привлечем в Индустриална зона „Загоре” инвеститори в областта на високите технологии”, заяви Живко Тодоров.

Той припомни, че през изминалите два мандата Община Стара Загора е водила последователна политика по отношение на подобряването на образователната инфраструктура. Ремонтирани са 12 училища, 11 детски градини, 5 ясли и 4 физкултурни салона на стойност 18 милиона лева. Построена е една нова детска градина, а в двора на Средно училище „Иван Вазов“ бе изградена и спортна зала с близо 600 места.

„Възползваме се оптимално от европейските фондове и за да създадем комфортни условия за децата и младежите на Стара Загора. Паралелно с това реализираме и икономии в резултат на въведените мерки за енергийна ефективност в Основно училище „Кирил Христов”, Основно училище „Паисий Хилендарски“, Основно училище „Георги Райчев", Природо-математическа гимназия „Гео Милев“, Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, Езикова гимназия „Ромен Ролан”, Средно училище „Иван Вазов”, Средно училище „Железник”, Обединено детско заведение № 58 „Звездица“, Детска градина № 1 „Звънче“, Детска градина № 4 „Бреза“ и други. Предстои реконструкция на Професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, по електроника „Джон Атанасов“, по електротехника и технологии „Георги С. Раковски“, както и на спортното училище.

След като почти на 100% са реновирани сградите на учебните заведения, през следващия мандат предстоят ремонти на дворовете им, както и обновяване на физкултурните салони.

„Виждам Стара Загора, отдадена на образованието, защото само така младите хора на града ни ще имат перспективи”, категоричен е Живко Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема