Засилва се контролът по пътищата през празничните дни

През празничните дни контролът от „Пътна полиция“ ще бъде заселен. Ще се следи основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност, заяви  Росен Рапчев - гл. инспектор в „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

highway Очаква се трафикът да е интензивен на 29 април от големите градове към малките населени места и на 8 май, когато предстои прибирането в обратна посока. Той обясни, че на автомагистрала „Тракия“, в посока изход от София, няма ограничения.

По-сложно и натоварено ще е движението по автомагистрала „Хемус“. Напомни на пътуващите към Гърция, че там на 1 май е обявена общонационална транспортна стачка, което е възможно да затрудни движението в посока България, информираха от пресцентъра на МВР. Създадена е организация и полицейски служители ще има на всичките входно-изходни пунктове, както и на местата, където се очакват задръствания и тапи.

Столичните пътни полицаи очакват на 29 април да се повиши потокът на изходите на града, допълни инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ в СДВР. Във връзка с това на изходите на столицата ще бъдат разположени екипи, които при необходимост ще регулират и подпомагат движението за безпрепятствено излизане на колите от София. За да се улесни излизането от столицата, в посока изход към АМ „Струма“, ще бъде въведена временна организация на движението и ще се осигурят две платна за придвижване на автомобилите. В дните, когато се очаква трафикът да е интензивен в обратната посока, ще бъдат взети реципрочни мерки.

От пътна полиция призоваха водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост, с повишено внимание и да не навлизат в лентите за аварийно спиране.

www.infoz.bg

Теми: