Втори мост над река Дунав ще допринeсе за много нови инвестиции

Втори мост над река Дунав край Русе ще даде възможност на България и на Румъния да осигурят поемането на много по-голям трафик, който ще бъде генериран от строящата се пътна инфраструктура в Северна България.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при обсъждането на проекта на междуправителствен меморандум за извършване на проучвания за изграждане на ново мостово съоръжение на река Дунав, цитиран в съобщение от правителствената информационна служба.

"Всички сме свидетели: мине не мине седмица - километрични опашки на Русе. С изграждането, защото предполагам, че вече никой не се съмнява, че като кажем нещо, то става, след няколко години Северна България ще изглежда като Южна България" - каза премиерът Бойко Борисов. Той даде пример с проектирането на автомагистрала "Хемус", на скоростния път Русе - Велико Търново, тунела по Шипка, пътя Ботевград - Мездра. "Това означава много повече инвестиции и това не са празни думи, защото виждате: завод след завод се строи там" - е коментира Борисов.

Съоръжението ще позволи свързване на Букурещ със София, Солун и Белград, както и поемане на трафика от Азия за Европа не само по хоризонтална, но и по вертикална линия, подчерта премиерът Бойко Борисов.

GKPP bg eu

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни