Строителният сектор в България не се влияе от кризата в Гърция

Кризата в Гърция по никакъв начин не може да засегне строителния сектор у нас. Гръцките фирми от бранша преди години напуснаха българския пазар, защото не успяха да издържат на конкуренцията. Кризата обаче ще доведе до финансови негативи за България. Това заяви в интервю за www.infoz.bg инж. Иван Бойков - изпълнителен директор на Камарата на строителите в България.

ivan boykovСпоред Иван Бойков сложната ситуация в южната ни съседка по-скоро може да се отрази на страната ни във финансово отношение, но това е въпрос на предположения, защото в Гърция нищо не е ясно и всичко е предпоследно.

Иван Бойков подчерта, че откакто правителството на Бойко Борисов е на власт, държавата е коректен партньор на бизнеса по отношение на разплащането на дължимите суми, което позволява успешното изпълнение на проектите по европейските програми. Към момента са изплатени 83%, което е един много добър резултат, каза изпълнителният директор на строителната камара.

Той добави още, че правителството е взело мерки за предварително стартиране на дейностите по проекти през новия програмен период, което е от изключителна важност за строителния бранш.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни