книги под Аязмото

Старозагорци разменяха книги под Аязмото

Любители на писаното слово се събраха в пространството над фонтана с жабките, за да участват в Десетия юбилеен BookCrossing на вестник „Национална бизнес поща” и приятели, който се организира в партньорство с Община Стара Загора.

„Благодаря ви, че се включихте и подкрепяте пишещите и четящите хора на Стара Загора от всички поколения. Тази инициатива е изключително значима в днешното време и затова Община Стара Загора я подкрепя” – каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. В инициативата се включиха още омбудсманът Надежда Чакърова и зам.-областният управител Петя Чакърова.

Старозагорци от всички възрасти и гости на града имаха възможност да разменят книги и идеи. Старозагорските автори: Петър Драгиев, Донка Йотова и Петър Бакърджиев раздаваха автографи върху свои произведения и разговаряха в неформална среда със свои настоящи и бъдещи читатели. Всички дарители на книги получиха печат за участие в събитието и свидетелство за дарение.

Десетият BookCrossing е в подкрепа на активностите, свързани с кампанията "Да сприятелим книжките с децата" и с проекта "Ваканция, ура".

Книгите от акцията за размяна, които не достигнат до своите читатели днес, ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в селата от община Стара Загора.

Водещи на празника бяха Бетина Радева, млад омбудсман на Стара Загора и заместникът ѝ Калоян Максимов.

IMG 3689

IMG 3658

www.infoz.bg  www.infoz.bg