Туристическият потенциал на Стара Загора ще бъде представен на Международното изложение Ваканция и СПА Експо

Туристическият потенциал на Стара Загора ще бъде представен на Международното изложение „Ваканция и СПА Експо”

Община Стара Загора ще вземе участие в 37-ото издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която ще се проведе от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център, София. Възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага, ще бъдат показани на caмocтoятeлeн изложбен щанд, който е с модерна ĸoнцeпция и визия.

Акцент е утвърждаването на Стара Загора като град с хилядолетна история и богато културно наследство. Гостите на форума ще могат да видят реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей, атрактивни фотоси, мултимедийни презентации и рекламно-информационни материали. Ще бъдат представени предстоящите фестивали и културни събития в областния град, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Посетителите ще се запознаят с възможностите за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани, както и за активен отдих сред природата на Сърнена гора.

Тридневното изложение е едно от най-мащабните туристически събития на Балканите и поставя във фокуса на вниманието важно стратегическо направление в развитието на страната ни като дестинация – балнеологията и медицинския туризъм.

В тазгодишното издание участие ще вземат над 320 изложители от Европа, Азия, Африка. Очаква се посетителите да са около 20 хил. души. Близо 60 са новите участници, което е белег за значителен ръст в интереса към форума и индикатор за новия поглед към българския туристически пазар.

www.infoz.bg  www.infoz.bg