До 23 март в област Стара Загора няма заразени с коронавирус

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към 17 часа на 23 март са 201, от които три смъртни случая и трима излекувани. До началото на седмицата 30 души, при които е доказан новият коронавирус, бяха оставени под лекарско наблюдение в болнични условия. Това посочи генерал-майор Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

В студиото на Нова телевизия, след брифинга, ген. Мутафчийски съобщи, че има още два потвърдени случая за деня - единият потвърден е от Плевен, другият в „Пирогов”, където пациентът е постъпил в тежко състояние.

Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев съобщи, че под карантина е поставено интензивното отделение на държавната белодробна болница в София, след като персонал на лечебното заведение е дал положителна проба за новия коронавирус, информират от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

От днес Първа база на столичната болница „Софиямед“, както и болница „Токуда“, възобновяват нормалния си режим на работа, с изключение на отделенията, в които са установени пациентите с COVID-19. Това стана ясно още от думите на д-р Пенчев.

До момента в Стара Загора няма заразени с коронавирус. В лабораторията към Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора, на 22 март има положителна проба на пациент от Карлово.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора, проф. д-р Йовчо Йовчев написа следното във фейсбук: „Това, което се публикува в пространството за доказан случай на пациент с коронавирус в област Стара Загора, граничи с престъпление. Информацията е невярна и не отговаря на истината. Дори и днешните изследвания са отрицателни. Надявам се органите, отговорни за реда да предприемат необходимите действия".


Засилени мерки срещу разпространението на коронавирус в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема