ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ произвежда 7% от електроенергията

ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ произвежда 7% от електроенергията за България

ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ произведе 40% повече електроенергия през септември 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. Най-модерната въглищна централа в България е генерирала близо 190 хиляди мегаватчаса (МВтч) електроенергия през септември тази година срещу 136 хиляди МВтч. година по-рано, показват производствените резултати на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“.

Общо за деветмесечието на 2020 г. – от януари до септември – ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ е произвела близо 2 млн. МВтч. електроенергия. Произведеното количество електроенергия от най-екологичната въглищна ТЕЦ в България за деветмесечието на 2020 представлява 7% от общото електропотребление в страната, което отново показва ключовата роля на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ за българската енергийна система.

На площадката на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ се изпълнява план със строги мерки с цел предотвратяване разпространението на COVID-19 и опазване живота и здравето на служителите на централата и на партньорите, с които работим. Благодарение на предприетите мерки електроцентралата работи без прекъсване от началото на извънредното положение заради пандемията от коронавирус в България до днес и така продължава да гарантира енергийната сигурност за страната.

AES e най-големият инвеститор в енергийния сектор на България през последните 30 години. Компанията е вложила близо 3,5 млрд. лева.

AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на „Ей И Ес Гео Енерджи“, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола“, край Каварна.

aes galabovo elnenergiya 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24