Доставени са 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfaiser/BioNTech

На 1 февруари бяха доставени още 17 550 дози от ваксината срещу ковид-19 на производителя Pfaiser/BioNTech. Отсега нататък България ще получава ваксини всяка седмица, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата магистър фармацевт Богдан Кирилов. През февруари се очаква в сраната ни да бъдат доставени общо 83 хиляди дози от ваксината на Pfaiser/BioNTech. През март количествата ще се увеличат и ще получим около 104 хиляди дози.

vaxina

Доставки ще има и на ваксината срещу ковид-19 на производителя Moderna. Следващата доставка ще бъде с 2 хиляди дози по-малко от предвидените 8 хиляди, като количествата ще бъдат компенсирани в рамките на месеца, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

До края на февруари по предварителна информация ще бъдат доставени и около 260 хиляди дози от одобрената в края на миналата седмица трета ваксина – тази на Astra Zeneca.

Продуктовата информация – кратка характеристика и листовка за пациента – ще бъде публикувана на интернет страниците на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема