Доставени са 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfaiser/BioNTech

На 1 февруари бяха доставени още 17 550 дози от ваксината срещу ковид-19 на производителя Pfaiser/BioNTech. Отсега нататък България ще получава ваксини всяка седмица, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата магистър фармацевт Богдан Кирилов. През февруари се очаква в сраната ни да бъдат доставени общо 83 хиляди дози от ваксината на Pfaiser/BioNTech. През март количествата ще се увеличат и ще получим около 104 хиляди дози.

vaxina

Доставки ще има и на ваксината срещу ковид-19 на производителя Moderna. Следващата доставка ще бъде с 2 хиляди дози по-малко от предвидените 8 хиляди, като количествата ще бъдат компенсирани в рамките на месеца, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

До края на февруари по предварителна информация ще бъдат доставени и около 260 хиляди дози от одобрената в края на миналата седмица трета ваксина – тази на Astra Zeneca.

Продуктовата информация – кратка характеристика и листовка за пациента – ще бъде публикувана на интернет страниците на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема