Къде ще празнуват абитуриентите в Стара Загора през 2021 г.?

По пътя на своята реализация в живота, след завършване на средното си образование, тази година ще поемат общо 1215 момчета и момичета от 16 училища в Стара Загора. Традиционно най-много са абитуриентите от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ – 225 , а най-малко от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ – само 14.

Няма завършващи зрелостници в четири учебни заведения: Средно училище „Христо Смирненски“, Средно училище „Христо Ботев“, Средно училище „Железник“ и най-новата Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи.

Тържествата започват на 22 май 2021 г., а старт на купона дават абитуриентите от Спортно училище „Тодор Каблешков“, които ще празнуват в ресторант „Сръбска скара при Владо“.

Шест училища ще празнуват навръх 24-ти май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В бални зали „Тера“ ще е празникът на учениците от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. В Парк хотел „Стара Загора“ ще празнуват абитуриентите от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, а залата на хотел „Верея“ ще отвори врати за младежите и девойките завършващи Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. В „Мериан палас“ ще се съберат зрелостниците от Средно училище „Васил Левски“ и от Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. Възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“ ще ознаменуват завършването си в ресторант „Тифани“.

На 25 май абитуриентите от Средно училище „Максим Горки“ се събират в парк хотел „Стара Загора“, а в бални зали „Тера“ ще празнуват завършващите Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев“.

Двадесет абитуриенти от Средно училище „Иван Вазов“ ще се радват на завършването в хотел „Верея“, а зрелостниците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ ще са гости на „Мериан палас“. Пак там на 26 май празнуват абитуриентите на Професионалната гимназия по хранене и облекло „Райна Княгиня“, а на 27 май тези от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“.

Възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ ще празнуват на 26 май в Хотел-ресторант „Сити“.

Завършващите вечерно училище „Захарий Стоянов“ ще закрият празненствата на 12 юни в ресторант „Сръбска скара при Владо“. Официално бал няма да имат 22-ма абитуриенти от Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“.

abiturienti

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема