▶️ Мария Габриел и деца от Хасково и Благоевград поздравиха по нетрадиционен начин европейските институции

Българският еврокомисар Мария Габриел и млади таланти от Хасково и Благоевград поздравиха по нетрадиционен начин всички еврокомисари, членове на Европейския парламент и други европейски институции за предстоящите коледно-новогодишни празници. Идеята е реализирана с много желание от децата, които вярват в магията на споделеността на празниците.

За осма поредна година, възпитаниците на Компютърна школа „Вале“ в Хасково с ръководител Людмила Стайкова изработиха картички, съчетаващи традиционните стилове и техники с възможностите на цифровите технологии. Всяко дете на възраст от 6 до 18 години вложи своята представа за вълшебството на Коледа и изпрати своето празнично пожелание. За първа година към инициативата на българския еврокомисар се присъединиха и деца от творческите школи към Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград. Под ръководството на организатора на центъра Стоян Веселински, те създадоха вдъхновяващ видео поздрав, чрез който отправиха послание да бъде светлина в домовете, топлина в сърцата, да бъде нашата Европа.

 

 

gabriel

„Детският свят е извор на творчество и вдъхновение. Всички ние имаме нужда от силата на детското изкуство, превъплътено в най-чистите слова, багри и музика. Децата са най-добрите посланици на добротата, обичта, надеждата, които съпътстват коледно-новогодишните празници. Затова заедно с тях реализирам за поредна година такава инициатива, чрез която техният талант да достигне до сърцето на Европа, а посланията им да сгреят празничните дни“, коментира българският еврокомисар Мария Габриел.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема