Пъстри събития радват старозагорци през уикенда

Джаз фестивал, хорово надпяване, Празник „Прегърни здравето“ в Стара Загора и още събития. Това предвижда програмата на инициативата „Уикенд събития под липите“ за идните почивни дни. Съботният ден предоставя на старозагорци Хоров фестивал на туристическата песен, който ще започне в 10.00 часа в залата на Драматичен театър „Гео Милев“. Отново в залата на театъра, но от 16.00 часа, ще се надпяват участниците в Пети хоров фестивал. Входът е свободен.

linden 1

Арт инициативата под кестените в парк „Пети октомври“ – Алея на художниците, няма да се проведе при неблагоприятни метеорологични условия.

По традиция от 10:00 часа, стартира и поредният безплатен градски тур пред Туристическия информационен център. Участниците в него ще преминат „От Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“.

В третия финален ден Джаз фестивалът ще присъства с емблематичното събитие „Джаз за деца“, което в събота ще дари на най-малките старозагорци букет от мелодии в 18.00 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Час по-късно започва финалният концерт и магията на големите оркестри. „Роял Дикси Бенд“ – Велико Търново и Военният биг-бенд – Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев ще партнират със солистите и любимци на публиката Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, както и водещите тромпетисти Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

В неделя ще се проведе Регионален етап за област Стара Загора за излъчване на участници в XII Национален събор на народното творчество „Копривщица“. Музикантите ще се представят в залата на Народно читалище „Св. Климент Охридски“ от 9:30 часа.

Вечерта в неделя ще бъде огласена и озарена от Вокален състав „Усмивки“, които канят старозагорци на „Евъргрийн концерт“ от 18:30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“.

Първото издание на фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк“ ще се проведе в парк „Артилерийски“ (до фонтана) в неделя, 12 юни, от 10:00 до 18:00 часа.

„При нас ще намерите подбрана селекция от чиста храна и ръчно изработени с грижа и любов изделия, за Вас и Вашето семейство“ – казват организаторите и канят старозагорци на събитието.

Актуална информация ще има в сайта на Община Стара Загора, както и на фейсбук страницата на отдел „Култура и туризъм“ за евентуални промени за събитията на открито поради лошо време.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg