Празник „Прегърни здравето“ в Стара Загора

Балетна школа „Па де Кре“ в партньорство с Община Стара Загора и с подкрепата на Национален фонд култура организира празник „Прегърни здравето“ на 12 юни 2022 г. от 10.30 до 14.00 часа в парк „Артилерийски“. Старозагорци и гостите на града ще имат възможност да посетят и да се включат в разнообразните прояви за събитието – музикална програма с участието на възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, Балетна школа „Дива Денс“ – Казанлък, танцьорите от ансамбъл „Настроение“ и домакините – Балетна школа „Па де Кре“.

Творчески работилници и интерактивни занимания за приготвяне на рецепти, за подреждане и комбиниране на различни видове храни, обучения за здравословното хранене „как правилно да четем етикетите“, щанд на Регионална здравна инспекция – Стара Загора с полезни съвети, клинични измервания и демонстрации, фермерски пазар с биопродукти от производители в региона, викторини и забавления за децата.

Модератори, лектори и аниматори ще посрещат гостите на събитието и ще ги упътват към предпочитаните дейности и кътове.

„Прегърни здравето“ популяризира здравословния начин на живот, а основната цел на организаторите е да провокират интереса на хората към него, ползите от физическата активност, здравословното хранене и емоционалното здраве.

В „Прегърни здравето“ всеки ще открие своя начин да прекара приятно, интересно и полезно неделния ден, с разнообразна музикална програма да се потопи в завладяващия и така необходим свят на здравето.

Събитието е във връзка с проекта „Танцът е здраве“ по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство“ на Национален фонд „Култура“. Проектът има за цел да промотира здравословния начин на живот чрез въвеждане на културно-информационна образователна програма и предоставя безплатна възможност на деца от региона да се докоснат до вълшебството на балета и да се представят пред широката общественост.

Pregurni Zdraveto

www.infoz.bg  www.infoz.bg