Денят на туризма в Стара Загора – с разнообразна програма и игра

На 27 септември се отбелязва Денят на туризма, по този повод Туристическият информационен център стартира игра под мотото „Обичам да пътувам, защото...“. Всеки желаещ да се включи и спечели подарък от Туристическия информационен център – Стара Загора, може да отиде на място в центъра и да попълни специален талон. Наградите ще бъдат изтеглени с томбола на 5 октомври – Празник на Стара Загора.

Разнообразна и съвместна програма е събрала усилията на Туристическия център, Регионалния исторически музей, както и туристически агенции, хотели и заведения. На 27 септември, ученици от паралелките „Организация на туризма и свободното време“ и „Организация на хотелиерството“ на Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ ще посетят хотел „Зеленият хълм“, където ще имат възможността да се запознаят отблизо с работата и организацията в комплекса. Малко по-късно ще бъдат посрещнати в Регионален исторически музей – Стара Загора, където ще се включат в професионална дискусия и ще разгледат богатата експозиция на музея.

Инициативите са подкрепени от туристическа агенция „Валден Тур“, а няколко старозагорски заведения ще имат Happy hour – от 16 до 18 часа, в Деня на туризма, за да отбележат празника – сред тях са: „Селва кафе“, „Селект“, „Вог“ и „Хелоу“.

Svetoven den na turizma

www.infoz.bg  www.infoz.bg