Безплатни турове показват неразказаните истории на Стара Загора

Безплатни турове показват неразказаните истории на Стара Загора

Община Стара Загора и Туристически информационен център организират безплатни градски турове „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, които ще покажат любопитни и колоритни истории от градския фолклор, запомнен от старите сгради. Маршрутите включват познати места с интригуваща факти и непознати местни кътчета. Обиколките ще са с продължителност до 1:30 часа и ще се провеждат през юли и август, а при подходящо време ще продължат и през септември.

Първата завладяваща обиколка ще бъде на 3 юли от 9:30 часа и ще стартира от Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27). Ще бъдат разказани срамежливи любовни истории, участниците ще прочетат неизпратени писма и картички и ще открият забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години.

Втората обиколка ще се състои на 10 юли от 9:30 часа. Тя отново ще започне от Туристически информационен център. Ще бъде представена историята на някои от най-известните градски часовници, както и тайната на точното време част от живота на известни старозагорски часовникари.

Екскурзовод на пътешествията ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042 627 098, на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта или https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

tur sz 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема