Безплатен градски тур разкрива скрити образи и символи на Стара Загора

На 18 септември от 10:00 часа на езеро „Загорка“, южно от ресторант „Орфеида“, на площадката с лодките, ще започне завладяваща обиколка „Образи и скрити символи“ от поредицата безплатни градски турове „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“.
Участниците ще се потопят в магията на образите и знаците.

Заедно ще потърсим и ще разкрием историята на някои от символите на града. Ще се превърнем в откриватели на скрити послания и ще се опитаме да разберем как се създават и разпространяват различни образи. Както обикновено за участниците са подготвени различни изненади. Партньор в това магично пътешествие ще ни бъде парк-хотел „Стара Загора“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която в рамките на около 1:30 часа с помощта на още двама вълшебни разказвачи Снежана Маринова, бивш директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и краевед и Стоян Стратиев, журналист. Те ще разкажат вълнуващи и неразказани истории за града и неговите образи и символи.

Поради пандемичната обстановка местата за участие в безплатния градски тур са ограничени до 20. Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042 627 098, на email Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg или на https://forms.gle/D5ZMeznppC5o4BQX6.

tur 18 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема