Безплатен градски тур пренася старозагорци и гостите на града в невидимата Августа Траяна

Безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“ – Невидимата Августа Траяна... ще се проведе на 4 септември (събота) от 9:30 часа с начална спирка Регионален исторически музей. По време на обиколката всички участници ще се запознаят с паметниците, маркиращи античната Августа Траяна.

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей - Стара Загора.

Ще бъде представена южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на 1:30 часа пътешествениците ще могат да се пренесат в периода на Античността и да научат вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта или https://forms.gle/kCDZoHBhqTajWT8z9 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg.

С цел спазване на дистанция местата в групите са ограничени до 25 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

augusta tur

www.infoz.bg  www.infoz.bg