Тракийският университет дипломира 126 аграрни специалисти

Тракийският университет дипломира 126 аграрни специалисти

Аграрният факултет на Тракийския университет изпрати своите абсолвенти от випуск 2023. Най-старият факултет на старозагорското висше училище тази година завършват общо 126 бакалаври и магистри със среден успех на випуска Много добър 5,01, като 41 от тях се дипломират с отличен успех. Във випуск 2023 завършват общо 80 бакалаври по 5 специалности – Зооинженерство, Агрономство, Екология и опазване на околната среда, Рибовъдство и аквакултура и Аграрно инженерство.

Сред тях с най-висок успех се дипломира Николай Бъчваров от специалност „Екология опазване на околната среда“, който завършва с успех отличен 5,84 и получи дипломата си лично от заместник-ректора – проф. Нели Грозева.

С пълно отличие като първенец на завършващите 46 магистри тази година се дипломира Лора Иванова от специалност „Биологично земеделие“. Лора Иванова беше наградена с медал и специален подарък от ръководството на Тракийски университет, връчени от проф. Нели Грозева, зам.-ректор на Тракийския университет.

DSC 3523

„Скъпи дипломанти, във Ваше лице днес аз виждам умни, знаещи и много можещи хора, готови да се справят с нови предизвикателства в интензивно и ефективно животновъдство, растениевъдство, управление на отпадъците, дигитална свързаност, гарантиране на продоволствената сигурност в условията на изменение на климата и не на последно място – опазване на околната среда.“ – каза в приветствието си към абсолвентите проф. Нели Грозева, зам.-ректор на Тракийския университет и допълни: „Никога не забравяйте какво е казал българският народ: който за хляба на човеците работи, той е най-благословен, щото от хляба никой не е по-голям! Няма други специалисти, които да стоят толкова близо до хляба! Честито дипломиране!“

Церемония по дипломиране на випуск 2023 завърши с тържествено полагане на клетвата на аграрния специалист от всички абсолвенти и традиционното хвърляне на академични шапки в небето, символизиращо полетът на мечтите и високите цели, които новите аграрни специалисти ще преследват в своя професионален път.

Специални гости на официалната церемония по изпращането на випуск 2023 бяха доц. Деян Стратев – зам.-министър на земеделието и храните, Надежда Чакърова – зам.-кмет на община Стара Загора, представители на ректорското и декански ръководства на Тракийския университет, както и на държавни институции и бизнес организации.

DSC 3599 

DSC 3611

DSC 3502

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема