заседание щаб пътна обстановка Стара Загора

Зимата изисква по-голямо внимание на пътя

Пътната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Новият сняг, който вяла снощи, е с дебелина от 4 до 8 см. Няма затворени пътища и проходи. От 0 до 3 часа през нощта е бил затворен проходът Хаинбоаз. Причината е леденият дъжд, който е валял в региона на област Велико Търново.

След това проходът е отворен и няма ограничение за движението на моторни превозни средства.

Две почистващи фирми продължават да обработват пътищата със сол и пясък. Заради започналото покачване на температурите и евентуалната опасност от заледяване в нощта на 5 януари, фирмите ще започнат в следобедните часове и отново на сутринта да обработват участъци с очакван водосбор от топящ се сняг по пътните артерии. В Старозагорска област за изтеклото денонощие по пътищата са работили 109 почистващи машини.

В участък от изхода на Стара Загора към с. Богомилово и пътна връзка към Чирпан сутринта във вторник са се образували заледявания. На заседанието на кризисния щаб в Областна администрация, което се проведе днес, е взето решение за оказване на съдействие за почистване с техника на „Пи Ес Ай“.

За изтеклата нощ на територията на областта не са регистрирани тежки пътни произшествия. Няма закъсали коли.

От EVN съобщават, че в областта няма аварии и населени места без енергозахранване.

От Областна администрация е изразено желание за съдействие от екипите на снегопочистващите фирми. При забелязване на превишаване на речните нива също е необходимо веднага да се подава сигнал.

infoz autor  www.infoz.bg

Теми: