Ситуацията в Николаево е нормализирана след изтичането на газ

Ситуацията в Николаево е нормализирана след сигнала за изтичане на газ, съобщи говорителят на ОДМВР – Стара Загора Ивелин Иванов. Движението е възстановено в 7:30 часа на 17 август, евакуираните хора са върнати по домовете си.

nikolaevoУстановен е теч на пропан-бутан от цистерна в хранилището около 2:30 часа на 17 август, който е преустановен към 6:45 часа. Изясняват се причините за възникването на теча.

Екип от експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда са на мястото на инцидента в град Николаево. Те следят за качеството на въздуха след сигнал за изтичане на газ от резервоар в Складова база за пропан-бутан.

Незабавно е разположена преносима апаратура за аварийни ситуации за контрол на качеството на въздуха, която следи концентрациите на 26 показателя. Измерванията са на портала на обекта и в две точки край най-близките жилищни зони. Регистрираните концентрации по наблюдаваните параметри до 9 часа тази сутрин не показват превишения на нормите. Няма опасност за здравето на хората в града. Измерванията на атмосферния въздух продължават.

Жители на град Николаево, област Стара Загора бяха евакуирани заради сигнал за изтичане на газ от газохранилище около жп гарата. Район около 500 м беше обезопасен.

www.infoz.bg