Партията на Николай Бареков в Стара Загора осиротя

Председателят на областната структура на "България без цензура" Янко Янков напусна партията. Това стана ясно от разпространено до медиите писмо. С него се тръгват още младежкото областно и общинско ръководство, общинското ръководство на Стара Загора и общинското ръководство на женската организация за Стара Загора. Публикуваме текста без редакторска намеса.

"Това решение е обмисляно отдавна, но е взето днес, поради отнемане на функциите по управление на партията на Николай Бареков от новата му жена Мария Календерска. Аз влязох в тази партия, защото повярвах на лидера Николай Бареков и на идеите, които той изповядваше, заложих си доброто име обикаляйки по градове и села да убеждавам хората, че ние сме промяната и надеждата, че сме против статуквото и че сме за нещо по-добро. Оказа се, че всичко това е било една голяма лъжа и манипулация на задкулисни договорки с партиите на статуквото, срещу което "се борихме". Николай Бареков се оказа поредната кукла на конци без собствено мнение и тежка дума. Още повече се влошиха нещата, когато партията започна да се командва от новата му жена. Всички, на които Николай вярваше и слушаше, бяха наричани крадци и предатели и се оказваше натиск от нея на "лидера" да се изключват тези хора от партията, ако преди това не си бяха тръгнали сами, за да може само тя да го манипулира и води за носа. В момента в централата на партията са единствено Николай Бареков и жена му и 5 човека на заплата. Аз не мисля, че това е партия, а по-скоро фирма.

Янко ЯнковНе мога да бъда кукла на конци и да изпълнявам сляпо заповеди. Няма да предам доверието на хората, които ни повярваха, това са близо 5000 човека в Стара Загора и 12 500 в областта, на които аз съм гарантирал нещо по-различно.Няма и да се откажа, а ще продължа да се боря за промяна на статуквото и за по-добър живот за нас, за нашите деца и внуци.От структурите в страната Стара Загора беше последната цяла област, всички останали се пръснаха, стоят само тези, които Николай държи с пари и работа. Мария Календерска успя в своята цел. Вече са само тя, мъжът й и 4 милиона субсидия, и огромна заплата в европарламента. Може спокойно да се радва на новите си скъпи придобивки и да се изживяват като милионери с парите на народа, с нашите пари. Само един последен съвет към Николай Бареков: Ники, приятелю, който е слушал жена в политиката не е прокопсал, политиката е за мъже, плати си дребните суми, които дължиш на народа, на контрагентите и по хотелите, в които си спал, защото е смешно да се правиш на милионер, а да дължиш пари и да плачеш за бедните".

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема