Централният булевард в Чирпан да бъде преименуван на „Никола Манев”

Централният булевард в Чирпан продължава да носи името на една изключително спорна личност в новата история на България – Георги Димитров. От града са произлезли именити творци като поета Пейо Яворов и художника Никола Манев.

gerbНикола Манев почина на 25 август 2018 г. в Париж, но урната с неговия прах беше положена в родния му град.

Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан ще внесат предложение в Общинския съвет централният булевард да носи неговото име, в знак на признателност.

„Разговаряхме със сина на Никола Манев, с негови близки и приятели, които много радушно приеха предложението и ще застанат изцяло зад него. Единствената им молба е идеята да не бъде политизирана, а да се превърне в кауза за целия град” – заяви на пресконференция Христо Стефанов, общински съветник и председател на ГЕРБ - Чирпан.

„Историята е дала своята оценка за миналото, така че оттук нататък гледаме само напред и не бихме искали да влизаме в политически дебат по тази тема” – обясни областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов.

„Аз лично бих подкрепила идеята. Първо, името на Чирпан го свързвам с две личности – Яворов и Никола Манев. Може би в първия момент бих реагирала защо не Яворов, но все пак ние вече имаме улица, която носи неговото име и смятам, че същата чест трябва да отдадем и на Никола Манев” – коментира Диляна Николова от Чирпан. Аз съм за новите идеи и нямам нищо напротив, сподели Златка Карапеева.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Най-четеното от последните дни